Pomocník na cestách? Visačka na kufr

Proč je visačka na kufr důležitá a co byste na ni měli napsat?

Už se vám někdy stalo, že jste byli při vyzvednutí kufru po letu zmatení, který kufr je vlastně váš, protože někdo měl podobný? Přesně proto je důležitým vybavením pro každého cestovatele visačka na kufr.

Cestujete pouze s příručním zavazadlem? I tak se vám to může přihodit. Stane se, že jsou v přihrádce dvě podobná zavazadla a někdo si omylem vezme jiné. Pomocí visačky můžete kufr jednoznačně identifikovat. A i kdyby vám ho někdo omylem vzal, jakmile to zjistí, bude vědět, koho kontaktovat. To stejné platí pro obsluhu letiště. Občas se nějaký kufr ztratí, zapomenou ho naložit do letadla, nebo se s ním stane něco jiného. Podle visačky letištní personál zjistí, komu kufr patří, a nějakým způsobem se dopátrá toho, kam má kufr poslat. Pokud si na visačku uvedete správné údaje, zjistí to dokonce velmi rychle.

Nestačí papírová visačka, kterou mi dají na letišti?

Jistě víte, že odbavená zavazadla dostávají na letišti svůj papírový lepící štítek. Není to tedy dostatečné? Ne tak úplně. Zaprvé je to stále jen papírová visačka, která může být snadno utržena. Zadruhé se občas stane chyba, visačka může být vytištěna s chybou. A zatřetí to není žádná ochrana proti tomu, že si někdo omylem vezme váš kufr, který je podobný.

S tímto vším souvisí, jak by vlastně měla dobrá visačka na kufr vypadat.

Jak si vybrat visačku na kufr?

Určitě chtějte takovou visačku, která všemu odolá a nikdy se neutrhne. Vyhněte se těm, co mají dlouhou šňůrku, ty se totiž snadno zachytnou někde v mechanismu pásu a utrhnou. Zvolte raději krátké pevné poutko, co přidrží visačku blízko kufru. Materiál visačky by měl být odolný proti roztržení. Právě proto v naší nabídce najdete kožené visačky a dále visačky plastové, ale pogumované. Druhou variantu doporučujeme pro děti nebo pro ty, kdo trvají na veselých barvách. Pokud toužíte spíš po luxusně vypadající visačce, berte tu koženou. Vydrží opravdu dlouho, vzhled je nadčasový, a navíc máte na výběr z mnoha barev. Všechny naše visačky mají průhledné okénko, do kterého jen zasunete papír s vašimi údaji. A co konkrétně byste tam měli napsat?

Co byste měli na svou visačku na kufr napsat?

Žádný životopis, buďte raději struční. Nechcete toho o sobě prozradit až příliš, vždyť visačaka je na kufru zvenčí, kdokoliv si ji může přečíst. V každém případě uveďte:

· své jméno a příjmení,

· kontakt (telefonní číslo nebo e-mail dle vaší volby – pokud e-maily moc nečtete, raději ten telefon i s mezinárodní předvolbou).

Není dobré uvádět vaši adresu trvalého pobytu, nechcete si přece domů zvát zloděje. Můžete ale napsat, kam letíte a do kdy tam budete k zastižení. Opět není nutné psát konkrétní adresu, stačí třeba město.

A co takhle napsat kontaktní údaje dovnitř kufru?

I tohle je dobrá praktika. Štítek připevněný zvenčí se může utrhnout nebo poškodit. Pro případy ztraceného zavazadla, kdy letecký personál pátrá, komu kufr patří, se hodí dovnitř umístit list bílého papíru s kontaktem. Tento list stačí položit do kufru třeba na oblečení. Dobrou praktikou je rovněž vyfotit nabalený kufr, abyste ho mohli případně ukázat zaměstnancům aerolinek, že je skutečně váš.

Jistě ale chápete, že papír uvnitř vás neochrání ve zmiňovaných situacích, kdy vám někdo omylem vezme váš kufr, protože ten jeho vypadá podobně. V tomto případě je řešením jedině jmenovka zvenčí. Nejlépe se tedy pojistíte, když budete mít obě.

Než tedy vyrazíte na cesty, nezapomeňte na visačku. A jelikož se léto plné cestovních zážitků blíží, nejlépe uděláte, když si ji rovnou vyberete. Podívejte se na naši nabídku kvalitních visaček na kufr.